Trufelki z białej czekolady |
Gorąco polecam wielbicielom białej czekolady w połączeniu z kokosem. Trufelki robi się szybko, są przepyszne a ile sprawiają radości. Można podarować w prezencie lub uczcić nimi jakąś szczególną okazję. Bo czy może być coś bardziej wyjątkowego niż własnoręcznie zrobione czekoladki? Nie ;)
Składniki na około 20 czekoladek:
- 200 g dobrej białej czekolady
- 100 g miękkiego masła
- 3 łyżki cukru pudru
- kilka łyżek wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Miękkie masło ucieramy mikserem razem z cukrem pudrem.
Cały czas mieszając mikserem dodajemy po jednej łyżce delikatnie przestudzonej czekolady. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy 3 duże łyżki wiórek kokosowych i mieszamy. Masę wstawiamy do lodówki aż będzie wystarczająco twarda aby formować kuleczki. Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Trzymamy w lodówce. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz