Grissini |
Szybka i smaczna przekąska na wieczorne spotkanie ze znajomymi. Wymyśliłam ją ostatnio jak miałam 15 minut na przygotowanie jakiegoś jedzenia na imprezkę, no i oczywiście niewiele w lodówce. Smak twarożku możecie dowolnie modyfikować poprzez dodatki, ja zrobiłam swój ulubiony mocno rozmarynowy.
Składniki (dokładne ilości zależne od tego ile chcecie otrzymać grissini):
- paluszki grissini
- 200 g twarożku
- duża łyżka jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- plastry szynki parmeńskiej
- rozmaryn
- garść rukoli, roszponki lub bazylii
Przygotowanie:
Twarożek mieszamy z jogurtem, przeciśniętym czosnkiem, dużą ilością rozmarynu i ewentualnie solą i pieprzem do smaku.
Plasterek szynki parmeńskiej posmarować twarożkiem, na to ułożyć kilka listków roszponki, rukoli lub bazylii, w połowie układamy paluszek grissini i zwijamy. Polecam robić przez podaniem gdyż paluszki miękną od twarożku, no chyba że lubicie takie paluszki :) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz