wtorek, 24 marca 2015

Trufelki z białej czekolady

Trufelki z białej czekolady
Gorąco polecam wielbicielom białej czekolady w połączeniu z kokosem. Trufelki robi się szybko, są przepyszne a ile sprawiają radości. Można podarować w prezencie lub uczcić nimi jakąś szczególną okazję. Bo czy może być coś bardziej wyjątkowego niż własnoręcznie zrobione czekoladki? Nie ;)

Inspiracja

Składniki na około 20 czekoladek:
  • 200 g dobrej białej czekolady
  • 100 g miękkiego masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • kilka łyżek wiórek kokosowych



Przygotowanie:
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Miękkie masło ucieramy mikserem razem z cukrem pudrem.







Cały czas mieszając mikserem dodajemy po jednej łyżce delikatnie przestudzonej czekolady. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy 3 duże łyżki wiórek kokosowych i mieszamy. Masę wstawiamy do lodówki aż będzie wystarczająco twarda aby formować kuleczki. Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Trzymamy w lodówce. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly