poniedziałek, 17 marca 2014

Grissini z szynką parmeńską i twarożkiem

Grissini
Szybka i smaczna przekąska na wieczorne spotkanie ze znajomymi. Wymyśliłam ją ostatnio jak miałam 15 minut na przygotowanie jakiegoś jedzenia na imprezkę, no i oczywiście niewiele w lodówce. Smak twarożku możecie dowolnie modyfikować poprzez dodatki, ja zrobiłam swój ulubiony mocno rozmarynowy.


Składniki (dokładne ilości zależne od tego ile chcecie otrzymać grissini):
  • paluszki grissini
  • 200 g twarożku
  • duża łyżka jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • plastry szynki parmeńskiej
  • rozmaryn
  • garść rukoli, roszponki lub bazylii

Przygotowanie:
Twarożek mieszamy z jogurtem, przeciśniętym czosnkiem, dużą ilością rozmarynu i ewentualnie solą i pieprzem do smaku.







Plasterek szynki parmeńskiej posmarować twarożkiem, na to ułożyć kilka listków roszponki, rukoli lub bazylii, w połowie układamy paluszek grissini i zwijamy. Polecam robić przez podaniem gdyż paluszki miękną od twarożku, no chyba że lubicie takie paluszki :) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly